Home » Projecten

 

Bijles Geschiedenis gegeven aan 2 leerlingen in 2012-2013

Ik gaf een half jaar één keer per week bijles aan twee leerlingen uit Bilthoven en Bunnik die havo-5 niet hadden gehaald en op het ROC in Utrecht zaten 
om onder andere het vak Geschiedenis over te doen.
In mei 2013 hebben zij dankzij mijn bijles een ruime voldoende gehaald voor Geschiedenis en hebben zij hun havo diploma behaald!

 

Bijles Geschiedenis gegeven aan 1 leerling in 2014

 

Brittany Schipper heeft dankzij mijn bijles van vier maanden, één keer per week, een voldoende gehaald voor haar vak Geschiedenis aan het einde van havo-4 en kon mede daardoor over naar havo-5.
Ruim een half jaar later, in februari 2015, kijkt zij als volgt terug op mijn lessen: 

"Ik heb jouw lessen als erg leerzaam ervaren. Heb er veel van geleerd en ook dat ik op verschillende manieren kan leren. Ben erachter gekomen hoe ik zelf het beste kan leren door een methode van jou, het mindmappen, wat ik tot heden nog steeds gebruik voor meerdere vakken. Ik heb er erg veel aan gehad!"

 

Een nieuwe versie ontwikkeld van het lespakket

'Onderdak in Nunspeet' en bijbehorende tentoonstelling in 2013-2014

 

Van oktober 2013 tot en met maart 2014 in opdracht van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe en van juli 2014 tot en met oktober 2014 in opdracht van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete.

Zie voor meer informatie hierover de pagina > Onderdak in Nunspeet

 

Een wetenschappelijk artikel geschreven over het lespakket 'Onderdak in Nunspeet' in 2013-2014

 

Judith Lechanteur en Judica Lookman, 'Project Onderdak in Nunspeet. Voortleven van Vluchtoord Nunspeet in de 21ste eeuw', in: Volkskunde. Tijdschrift over de cultuur van het dagelijks leven, 2014, 155e jaargang, nr 1. Links

 

De vraagstelling van dit artikel: hoe kunnen leerlingen leren over dit erfgoed en hoe kunnen zij het dagelijks leven in vluchtoord Nunspeet en WOI actief beleven waardoor deze concrete betekenis krijgen in hun leven?

 

Het schrijfproces duurde van januari 2013 tot en met april 2014. Mijn tweede auteur was Judica Lookman, mijn oud-collega van EDU-ART en nu zelf freelancer van Lookman erfgoed & cultuur. 
>
 Links